خورشت قیمه انواع متفاوتی دارد که در هر شهری به شکلی خاص طبخ داده میشود و با اسامیمتفاوتی میباشد مواد داخلی انواع قیمه معمولا یکی است اما در بعضی از مواد داخلی با یکدیگر کمیمتفاوت میباشند. شهرهای متفاوت طبخهای متفاوتی برای خورشت قیمه دارند
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه به سبک خاص
خورش قیمه غذای اصیل و قدیمیما ایرانیهاست که برای خوشمزه شدن و جا افتاده تر آن بهتر است به یک سری از نقاطی که در زیر به آن اشاره شده است دقت کنید ، اگر تمامیاین نکات را در طرز تهیه قیمه رعایت کنید میتوانید بهترین طعم جا افتاده رو به خورش خود بدید که با این صورت میتوان نذریهای فوق العاده خوشمزهای با این قیمهها مهیا نمود.
مواد لازم خورش قیمه
گوشت :200 گرم
لپه :70 گرم
رب :1-2 قاشق
پیاز عسلی :3-4 قاشق
چوب دارچین :1عدد
هل سبز :5 -6 عدد
گلاب :1 قاشق
زرشک :برای تزیین 2 قاشق
روغن :2قاشق
گرفتن تلخی لیمو عمانی برای خورش قیمه
بجز موادی که معرفی کردیم به چنتا لیمو عمانی احتیاج داریم که باید با چنگال آنها را سوراخ کنیم و درون آب جوش میاندازیم تا تلخی آن گرفته شود.
سرخ کردن پیازها از قبل برای خورش قیمه
قبل از اینکه مراحل اصلی پخت خورش قیمه را شروع کنید باید ابتدا مقداری پیاز را خرد کرده و با روغن در ماهیتابه سرخ نمایید و آن را برای مخلوط کردن با گوشت لازم که در مواد اولیه بیان شد مهیا نمایید.
طرز تهیه قیمه سیب زمینی خوشمزه و جاافتاده
بتدا پیاز را خرد کرده و درون تابهای سرخ میکنیم سپس زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم بعد رب و پیاز را با هم مخلوط کرده و کاملا سرخ میکنیم.
گوشت را به موادمان اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند بعد از این مرحله لپه را اضافه میکنیم و کمیهمراه با غذا تفت میدهیم و بعد ۳ لیوان آب اضافه میکنیم در قابلمه را میبندیم تا به مدت یک ساعت خورشت بپزد.
دقت کنید گاهی اوقات لپه یا گوشت دیر پز است برای رعایت این نکته میتوان گوشت را در زودپز به صورت جداگانه پخت و بعد به مواد اضافه کرد همچنین میتوانیم در قابلمهای جداگانه لپهها را بپزیم.
اگر در اول کار رب یا نمک را اضافه کنیم گوشت دیر پخته میشود البته باز هم به نوع گوشت بستگی دارد.
بعد از مراحل قبل لیمو عمانی را به خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم یک ساعت دیگر خورشتمان بپزد.
بعد از یک ساعت که لیمو عمانی همراه خورشت پخت آن را از خورشت بیرون آورده و همراه نمک و دارچین و زعفران اجازه میدهیم کمیبپزد تا کاملا خورشت جا بیفتد.
یک ربع قبل از سرو خورشت شکر و گلاب را اضافه میکنیم شکر را کم کم اضافه میکنیم تا خیلی شیرین نشود. حالا خورشت خوش طعم و عطر ما آماده است.
سیب زمینیها را خلال کرده و روی خورشتمان میریزیم و بعد نوش جان میکنیم.
چجوری قیمه نثار درست کنیم ؟
قیمه نثار بر عکس خورشت قیمه یک غذایی پلویی میباشد که شباهت زیادی به مرصع پلو و آجیل پلو دارد اما از نظر طعم اندکی تفاوت بین این سه غذا وجود دارد.
قیمه نثار
قیمه نثار اصل قزوین
قیمه نثار برای کجاست ؟
این غذای خوش رنگ و شیک از جمله دستور پختهای قزوین میباشد که گاهی اوقات در برخی مراسمات رسمیو حتی عروسیها نیز طبخ میشود.
مواد مورد نیاز قیمه نثار
همراه ما در این بخش از آشپزخانه نمناک از سایت نمناک باشید تا آموزش درست کردن قیمه نثار اصیل را برای شما بیان کنیم :
مواد لازم اندازه
برنج خیس کرده 3 پیمانه
گوشت قیمه خرد شده 350 گرم
پیاز خرد کرده ریز 2 عدد
لپه خیس کرده 1/2 پیمانه
روغن 1/2 پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق س
ادویه خورشتی 1 قاشق چ
ادویه پلویی 1 قاشق چ
گلاب 1 قاشق س
زعفران دم کرده 1 قاشق س
زرشک خشک شده 1/2 پیمانه
گرد لیمو عمانی مقداری
نمک مقداری
خلال پسته و بادام -
طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه
تابه مناسبی انتخاب کنید و بر روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد باقالیها را داخل روغن بریزید و تفت دهید. در حین تفت مقداری زرد چوبه هم به باقالیها اضافه کنید و کمیتفت دهید تا عطر ادویه به مشام برسد. بعد 3 لیوان آب داخل تابه بریزید و بگذارید تا باقالیها با حرارت ملایم نیم پز شوند.
قیمه نثار با تزیین مجلسی
بعد لپه خیس داده شده را اضافه میکنیم و حدود 4 تا 5 دقیقه تفت میدهیم تا در هنگام پخت لپهها باز نشود.هنگام تفت لپهها رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید تا رنگ بهتری بگیرد. بعد از این مرحله به اندازه 3 پیمانه آب به خورشت اضافه میکنیم و در ظرف را میبندیم تا گوشت و لپه پخته شود وکم آب شود و غلظت خورشت هم زیاد شود.و به اصطلاح جا بیفتتد.
آبکش کردن برنج و اضافه کردن گلاب به قیمه نثار
در 2 دقیقه آخر پخت هم گلاب و مقداری از زعفران را داخل قیمه میریزیم تا جوش بخورد. برنج از قبل خیس داده شده را آبکش میکنیم.
و درکف ظرفی که میخواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمیآب و روغن میریزیم و میگذاریم تا روی حرارت گرم شوند و یک جوش ریزی بخورد بعد یک لایه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه میریزیم و روی آن را ادویه پلویی و گرد لیمو عمانی میریزیم و بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده روی برنجها و ادویهها میریزیم و این مرحله را 2 تا 3 بار به همین ترتیب انجام میدهیم و در آخر کمیروغن روی حرارت کم اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد و بعد از اینکه برنج دم داد کمیروغن داغ روی برنج میکشیم.
برای تزیین از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده میکنیم.
آموزش قیمه بوشهری
قیمه بوشهری از هر لحظای که مد نظر شما باشد که چه مزه و چه ظاهر با مابقی قیمهها فرق دارد ، با ما همراه باشید تا برای شما قیمه بوشهری را درست کنیم.
مواد لازم برای قیمه جنوبی :
نخود لپه محلی پخته شده : 200 گرم
گوشت پخته شده : 200 گرم
پیازسرخ شده : 2 عدد
سیب زمینی پخته شده : 2 عدد
رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
گلاب : یک استکان
آب گوشت : 2 پیمانه
نمک، فلفل ، زرد چوبه ، پودر زیره و پودر لیمو عمانی : به مقدار کافی
روغن مایع : به میزان لازم
طرز تهیه قیمه بوشهری اصیل :
برای درست کردن این قیمه ابتدا باید لپه را خیس کنید و بعد از چند ساعت خیس خوردن و عوض کردن آب داخل آن ، به همراه مقداری آب و کمینمک بپزید.
بعد از پخته شدن لپهها ، آن را با گوشتکوب له کنید.علاوه بر لپه ، سیب زمینی پخته شده و گوشت پخته شده را هم باید جداگانه له کنید.
قابلمهای مناسب انتخاب کنید و پیازهای سرخ شده را به همراه کمیروغن داخلش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.تمام ادویهها را به همراه کمینمک به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید.بعد از کمیتفت دادن ادویهها و پیاز در روغن ،رب گوجه را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا در اثر حرارت خامیرب گرفته شود و رنگ رب باز شود.
سپس به آنها نخودلپه له شده ، سیب زمینی و گوشت له شده را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا باهم مخلوط شوند. در حین هم زدن ، آب گوشت را هم به مواد مخلوط شده اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوشت کاملا جذب مواد شود. این خورشت باید کم آب باشد به همین دلیل نباید زیاد آب گوشت را اضافه کرد.در واقعه همان 2 پیمانه کافیست.
بعد ازمخلوط کردن کامل مواد ، در قابلمه را ببندید و حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت کاملا جا بیفتتد.
وقتی خورشت کاملا جا افتاد در اواخر پخت مثلا 10 الی 15 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت ، گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
خورشت قیمه بوشهری آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و در کنار شکر پلو میل کنید.
خواص لپه:
لپه سرشار از فیبر میباشد بنابراین به کاهش کلسترول خون کمک میکند. این ماده غذایی از گروه نخود میباشد و یکی از حبوبات با ارزش است و باعث کاهش بیماریهای قلبی-عروقی است.
حبوبات دارای پروتئین میباشند بنابراین جایگزین خوبی برای گوشت میباشد افرادی که گیاهخوار هستند میتوانند از پروتئین گیاهی استفاده کنند.
لپه ویتامینهای B1,B6 و اسید فولیک دارد اما حرارت زیاد باعث ناپایداری ویتامینهای گروه B میشود.
یکی از منابع گیاهی کلسیم لپه میباشد افرادی که شیر نمیخورند میتوانند از لپه استفاده کنند.
لپه تنظیم کننده فشار خون میباشد زیرا پتاسیم دارد.
لپه مقدار قابل توجهی آهن دارد از آنجا که یکی از عوامل کم خونی کمبود آهن میباشد خوردن لپه میتواند تا حدی این کمبود را جبران کند.
وجود کلسیم منیزیم و اسیدهای چرب در لپه این ماده را به یک ماده فوق العاده برای افراد دیابتی تبدیل کرده است همچنین لپه برای افرادی که فشار خون دارند بسیار مفید میباشد.
یکی از ویژگیهای بارز لپه نسبت به سایر حبوبات در پخت سریع آن میباشد. البته لپه مانند سایر حبوبات نفاخ است و قبل از استفاده از آن باید آن را خیساند.
اگر رودههای تحریک پذیر دارید لپه بخورید زیرا لپه دارای فیبر بسیار زیادی است وجود فیبر در این مادهی غذایی از بروز سندروم روده تحریک پذیر جلوگیری میکند.
کوکو مرغ و پنیر
500 گرم سینه مرغ بدون پوست
2 تخم مرغ متوسط
1استکان آرد
1استکان پنیر پیتزا
2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
2 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
1/2 قاشق چایخوری پودر سیر
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و پاپریکا به میزان لازم
1 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع
طرز تهیه :
سینه مرغ (خام)را روی تخته قرار دهید و با استفاده از یک چاقوی تیز ، آن را به قطعات ریز خرد کنیدیا (میتونید چرخ کنید)، سپس آنها را در یک کاسه بزرگ بگذارید. سپس آرد ، تخم مرغ ، پنیر ، ، پیازچه ، جعفری ، پودر سیر ، نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکارا هم اضافه کنید خوب مخلوط کنید تا ترکیب شود. مقداری روغن را در یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت متوسط رو به کم قرار دهید. دستتون را خیس یا چرب کنید و از مخلوط مرغ بردارید و شکل دهید و آنرا به ماهیتابه منتقل کنید و هر دو طرف کوکو را برای چند دقیقه بگذارید بپزند تا کوکوها طلایی شوند به خاطر داشته باشید که شما باید آنها را در دمای متوسط رو به کم طبخ کنید ، در غیر این صورت بیرون کوکوها میسوزند اما داخل آن به خوبی پخته نمیشوند.
منبع: ashpazzz